Grondig en pragmatisch

Mijn naam is Luuk Kolthof (1982) en ik ben pedagoog (MSc). De afgelopen jaren heb ik me vooral bezig gehouden met het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van gedragsbeïnvloeding, emoties, stress en (non-verbale) communicatie. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar het eenmalige - of soms tweemalige - karakter van een training gaf mij toch niet helemaal de voldoening die ik zocht. Ik miste diepgang.

Daarom ben ik sinds kort de aandacht aan het verleggen naar meer intensieve begeleiding - waarin trainingen wel een plaats hebben. Ik verbind me liever voor langere tijd aan een school om probleemgedrag echt grondig uit te pluizen en om op een structureel en fundamenteel niveau positieve veranderingen in gang te zetten. Dat past uiteindelijk veel meer bij hoe ik in elkaar zit.

Ik ben namelijk een grondige denker. Ik observeer aandachtig en analyseer heel nauwkeurig wat ik zie. Ik hou ervan om ingewikkelde zaken helemaal binnenste buiten te keren en tot de bodem door te lichten. Ik verwerk informatie graag diepgaand om iets zo volledig mogelijk te begrijpen.

Als trainer ben je vooral zelf aan het woord en luisteren de toehoorders het grootste deel van de tijd. Als je mensen begeleid in een veranderingsproces is er veel meer sprake van een samenwerking met veel interactie. Het is veel belangrijker om goed te luisteren. Iets wat ik graag doe, omdat ik daar zelf ook weer van kan leren. Input en feedback van anderen brengt me vaak op nieuwe ideeën en daagt me uit om mijn denkbeelden en inzichten nog helderder te krijgen.

Door mijn (master)opleiding (Education and Child Studies – Universiteit Leiden) en mijn kennishonger (ik ben een onverzadigbare informatiespons) heb ik een stevige theoretische basis - op het gebied van (ontwikkelings)psychologie, emoties, gehechtheid, stress, communicatie en relaties - waar ik op kan leunen.

Maar ik heb ook een sterk pragmatische instelling: een oplossing moet wel werkbaar zijn in de praktijk, anders is zij van weinig waarde. Mijn ervaring voor de klas - ik heb ongeveer drie jaar lesgegeven in het basisonderwijs - helpt hierbij enorm: ik heb aan den lijve ondervonden hoe veeleisend een klas vol kinderen is, wat er allemaal bij onderwijs komt kijken en welke gedragsproblemen je tegen kan komen. Ik ken het onderwijslandschap dus goed. Ik denk er niet te lichtzinnig over en weet wat in de praktijk wel en niet werkt.

Naast mijn kennis en ervaring beschik ik ook over gevoelige antennes voor subtiele signalen, groot inlevingsvermogen en een flinke dosis intuïtie. Of zoals een collega tegen me zei: “Jij ziet zoveel bij kinderen”. Mijn intelligentie stelt me in staat complexe systemen te doorgronden, structuren te doorzien en verbanden te leggen. Ik kan mijn ideeën helder en overzichtelijk over brengen (zoals uit deze website hopelijk blijkt).

Dit is in een notendop wie en wat ik ben. Als u meer van/over mij wilt weten, kunt u mij altijd bellen (06 2334942) of mailen (info@luukkolthof.nl) of via het formulier hieronder een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Wie weet tot ziens!

 

 

Kennis maken?

Als u denkt dat ik iets voor u kan betekenen, dan kom ik graag kennis maken. Vul onderstaande gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op. In de regel is dit binnen drie werkdagen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er iets mis gegaan en kunt u me bereiken op info@luukkolthof.nl of via 06 23349429.