Dierportretten in opdracht

Van foto...

...naar schilderij

Uw dier vereeuwigd

Veel mensen hebben 'iets' met een bepaald dier, of dit nu een geliefd huisdier is of een wild dier. Een in olieverf geschilderd portret van een dier is vaak veel sprekender dan een foto.

U kunt 'uw' dier vanaf €350,- in olieverf laten vereeuwigen. Dat kan in verschillende stijlen: van realistisch en precies, tot los en meer expressief.

Hoe u een opdracht kunt geven en wat de prijzen zijn leest u op deze pagina.

Heeft u vragen, schroom dan vooral niet om een mail te sturen naar info@luukkolthof.nl. Of laat een bericht achter op 06 23349429.

Even voorstellen

Mijn naam is Luuk Kolthof (1982) en schilder met liefde een portret van uw favoriete (huis)dier.

Tekenen doe ik al bijna mijn hele leven. Schilderen iets langer dan mijn volwassen leven. Ik ben autodidact. De afgelopen twintig jaar heb ik mezelf - met veel vallen en opstaan - allerlei technieken aangeleerd. Mijn (technische) inspiratie haal ik vooral uit het bestuderen van oude Hollandse meesters en de 19e-eeuwse (vaak academische) schilders. Vermeer, Rembrandt, Waterhouse, Alma-Tadema, Waterhouse, Repin, Klimt zijn enkele van mijn favorieten. Door veel te lezen en nog veel meer te kijken en uit te proberen heb ik inmiddels uit de veelheid aan mogelijkheden voor mijzelf een pragmatische methode van schilderen ontwikkeld die voor mij efficiënt en behoorlijk intuïtief werkt.

Ik vind dieren erg fascinerend en schilder ze graag. Als ik een portret van een dier schilder probeer ik - naast een goede gelijkenis - ook iets van de persoonlijkheid van het dier te vangen. Hoewel ik van foto's werk - probeer een hond of poes maar eens uren achter elkaar te laten poseren - zijn mijn dierenportretten zijn geen nageschilderde foto's. Mijn doel is om er leven en diepte aan toe te voegen. Om de 'ziel' van het dier via de verf over te brengen. Een goed portret wekt een gevoel op.

Wilt u uw favoriete (huis)dier door mij laten vereeuwigen, neem dan vooral contact met mij op.

Luuk Kolthof - Buitenbeentje

Een indruk van mijn werk

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van dierportretten die ik heb geschilderd. Verschillende formaten, dieren en stijlen.

Van verfijnd en precies tot los en expressief

Sommige mensen houden erg van verfijnde schilderijen, anderen hebben liever een wat expressievere kwaststreek. Als u een opdracht geeft, kunt u uw voorkeur aangeven.

In onderstaande detailfoto's ziet u het (grote) verschil tussen de twee stijlen. Ergens in het midden ligt een 'impressionistische' toets. Dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Verfijnd en precies (detail ongeveer 5 x 5 cm)

Losse toets (detail ongeveer 18 x 18cm)

Een opdracht geven - Hoe werkt dat?

Eerste contact

Als u opdracht wilt geven voor een geschilderd dierenportret, kun u allereerst geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. Dat kan telefonisch (06 23349429), per mail (info@luukkolthof.nl) of via onderstaand contactformulier. U kunt in uw eerste bericht al aangeven wat u ongeveer wilt en eventueel foto's meesturen, maar dat hoeft niet.

Bespreken van de opdracht

Vervolgens neem ik contact met u op om uw wensen en voorkeuren te bespreken (stijl, kleuren, formaat). Dit doen we telefonisch, per mail of eventueel in levenden lijve (in Leiden). U levert ook foto's aan (liefst meerdere, indien mogelijk). Als het niet om een huisdier gaat (maar bijvoorbeeld om een buizerd) kan ik voor u op zoek naar geschikte foto's om van te werken. Uiteraard kunt u ook zelf voorbeeldfoto's aanleveren.

Afspraken en prijsopgave

Als alles helder is stuur ik u een samenvatting van de gemaakte afspraken, een prijsopgave en een inschatting van wanneer het schilderij klaar zal zijn. Als u hiermee akkoord bent, betaalt u de helft van de afgesproken prijs vooraf en begin ik met schilderen. Ik houd u tijdens het maakproces op de hoogte van de voortgang.

Klaar!

Zodra het schilderij klaar en droog is, krijgt u van mij bericht. Na betaling van het resterende bedrag kan het schilderij opgestuurd of afgehaald worden en kunt u uw nieuwe aanwinst een mooi plekje in huis geven.

Formaten en tarieven

Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen die ik hanteer:

  • Schilderijen in de verfijnde stijl*
    • Minimaal formaat 10 x 10cm: € 350,-
    • Maximaal formaat 40 x 50cm: € 1200,-
  • Schilderijen in de losse stijl**
    • Minimaal formaat 40 x 50cm: € 450,-
    • Maximaal formaat 120 x 120cm: € 1500,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een portret met één afgebeeld dier. Voor ieder extra dier komt er een toeslag bij. Deze toeslag bedraagt de helft van de genoemde prijs. Als u bijvoorbeeld een schilderij in de verfijnde stijl van 40 x 50cm wilt met twee dieren, dan komt dat op €1200,- + € 600,- = €1800,-. Drie afgebeelde dieren zou in dit voorbeeld uitkomen op € 2400,- (€1200,- + € 600,- + € 600,-)

Andere formaten (binnen de genoemde minimale en maximale formaten) zijn ook mogelijk. De prijs hiervoor ligt tussen de genoemde minimum en maximum prijs.

Als u graag eerst een indicatie van de prijs wilt, stuur dan vooral even een mailtje of bel me. De precieze prijs kan ik pas berekenen nadat we de opdracht gedetailleerd hebben besproken.


* = Schilderijen in de verfijnde stijl worden op paneel geschilderd
** = Schilderijen in de losse stijl worden op doek geschilderd

Contactformulier

Wilt u mij een opdracht geven? Heeft u vragen? Vul het onderstaande contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op. Ik doe dat doorgaans per e-mail. Als u liever gebeld wordt kunt u dat in uw bericht aangeven. U zit met het invullen van het contactformulier nergens aan vast en ik gebruik uw gegevens nergens anders voor dan om contact met u op te nemen.